Tuesday, August 14, 2012

LoadRunner Certification Information & Sample Questions


Certification Information: http://www.lalitgarg.com/2012/05/loadrunner-certification.html

Sample Questions:

1.) What is the kind of testing used to check the behavior and performance of each tier?
Ans) Performance Testing

2.) What is the performance test objective which checks whether a new version of the software Adversely affect response time?
Ans) Benchmark Performance Testing, based (benchmarked) on previous version

3.) What is the performance test objective which checks whether the system is stable enough to go into production?
Ans) Detect all the bottlenecks

4.) The load generator should have connectivity to which components?select two?
 a.) web server b.) vugen c.) controller d.) analysis
Ans) (a),(c)

5.) Which component emulate the steps of real users using the application?
a.) vugen b.)Controller c.)load generator d.) analysis
Ans) a)
6.) What is the component used to monitor application infrastructure components which provide metrics for system tuning?
Ans) Controller

7.) What u will do after doing a debug run?
a.) re-run the scenario b.) tune the system c.) go to full load test and scalability test d.) inform
the project manager that system peformance is good and stop the load testing
Ans) c
8.) Which statement is an example of a conceptual goal?
A. The update transaction should function during heavy usage.
B. The Update transaction must attain 200 concurrent users during peak time.
C. The search transaction should respond within 5 seconds during normal usage.
D. The login transaction should respond within 4 seconds or less during heavy usage.
Ans) D)

9.) What is the LoadRunner term used to define a collection of Vusers within a scenario?
A. Set
B. Group
C. Profile
D. Scenario
Ans) B)

10.)A set of actions or user steps performed within an application to accomplish a business goal is called as
a.) business process
b.) transaction
c.) concurrency
d.) check point
Ans) b)

11.) An example of stress testing :
a.) Purchasing at an e-commerce site
b.)Searches at a search engine site
c.)Updated content display at a news site
d.)Downloading received orders or updating order status at a Client / Server system.
Ans) a)

12.) Master Data comes from :
a.) Application data
b.)user input
c.) System will generate
d.) from scripts
Ans) a)

13.) An example of user generated data
a.) e-mail address
b.) session id
c.) confirmation number
d.) userid and password
Ans) d)

14.) delay between two different iterations can be done by using which run time settings?
Ans) Pacing

15.) Iterations can be set under which option in run time settings dialog box?
Ans) RunLogic

16.) What is the type of concurrency happening when user was in the process of buying tickets?
Ans) ----

17.) What is the type of business process happening when multiple users were buying tickets?
Ans)-----

18.) How many transactions will need to be run per minute if a load test has to be run for four hours with 2000 users, assuming an average length of ten minutes?
Ans) 200 transactions

19.) what is the process to validate that there is enough test hardware available in the test environment,benchmark the business processes against the testing hardware?
Ans) Smoke Test

20.) vugen should have connectivity to which component to record vuser script?
a.) AUT(application under test)
b.) analysis
c.) controller
d.) load generator
Ans a)

21.) u r trying to change the server sampling rate and u couldn't do it what u should u do to make the process the successful?
a.) disconnect load generator and try again
b.) close loadrunner and open again
c.) shut down the corresponding server and try again
d.) u couldn't do that because u cannot change server sampling rate

22.) When u click start scenario option:
a.) load generator will automatically go to ready state and do the necessary operation
b.) U need to manually click the connect button in load generator window
c.) start wlrun.exe
d.) ping the controller
Ans) a)

23.) Before the vusers are executed, first they are
a.) initialized
b.) they will execute the scripts directly in AUT from load generator
c.) paused and then will do the intended operation
d.) vusers will go to rendezvous state
Ans) a)

24.) Option where vusers and groups will be automatically scheduled is
a.) Manual scenario
b.) Goal oriented scenario
c.) real life schedule
d.) Run until completion
Ans) d)

25.) What is the scenario outline for the condition update should successfully happen for 1000 concurrent users
a.) script should define update and 1000 concurrent users should run the script
b.) script should define update and 1000 users should run the script
c.) update transaction with manual scenario
d.) update transaction with goal oriented scenario
Ans) d)

26.) the type of file to be choosed in scenario groups is
a.) .lrr file
b.) .lra file
c.) .usr file
d.) .lrs file
Ans) d)

27.) What is the minimum value for transaction monitor frequency for small scenarios?
Ans) 1 minute

28.) What is the minimum value for transaction monitor frequency for large scenarios?
Ans) 1 minute

29.) if in initial stages of scenario execution during ramp up, if u feel that response time is
increasing, what u will do to run the scenario with current users?
a.) stop the scenario and decrease the no of vusers
b.) press the pause button in interactive schedule graph to continue with current no of users
c.) pause the users in run tab
d.) design a different scenario
Ans) a)

30.) what is the common run time settings for all protocols?
Ans) General

31.) What run-time settings we need to have for debug run?
Ans) Replay think time, Extended logs on,No pacing

31.) run time settings for the whole controller can be accessed from?(menu flow)
Ans)From controller's Run-time setings button

32.) What is the term u call to pass different input to a script?
Ans)Parameterisation

33.) Results of scenario execution are stored in
a.) controller machine
b.) load generator machine
c.) vugen machine
d.) analysis machine
Ans) Load generator,if you collate the results it will be copied in controller machine

34.) An intersection point in a business process is called as?
Ans) Rendezvous point

35.) extended log and data returned by server will be used for
a.) debug run
b.) isolate top time transaction
c.) full load
d.) scalability load
Ans) a

36.) What is the HTTP status code which indicates an individual business process is failing under load, or the Web application itself has crashed.
a.) 404
b.) 502
c.) 500
d.) 200
Ans) c)

37.) What are the two types of scheduling available in controller?
Ans) Schedule by Scenario, Schedule by Group

38.) what is the option in analysis used to isolate a specific measurement?
a.) drill down
b.) filter
c.) Autocorrelate
d.) graularity
Ans) b)

39.) What is the graph used to get transaction throughout the test?
a.) Average Transaction response time
b.) Response time per second
c.)Transaction response time distribution graph
d.)Transaction response time percentile graph
Ans) c)

40.) If number of hits become flattened, then the issue is with
a.) application server
b.) web server
c.) database server
d.) authentication server
Ans) b)

41.) If throughput graph becomes flattened out then the issue is with
a.) ramp up
b.) bandwidth
c.) firewall
d.) network
Ans) b)

42.) server time and network time can be identified using graph
a.) time to first buffer breakdown
b.) page download time breakdown
c.) Page Component Breakdown (Over Time) Graph
d.) Downloaded Component Size Graph
Ans) a)

43.) What is the type of graph displayed below
a.) Transaction Response Time (Distribution) Graph
b.) SLA graph
c.) Summary graph
d.) Transaction breakdown graph
Ans) Where is the Graph????

44.) what are the main formats in which we can produce analysis results(choose any two)
a.) ms excel
b.) crystal reports
c.) ms word
d.) HTML
e.) XML
Ans) c),d)

45.) Tell me two business process u will record out of which displayed below?
BusinessProcessNameTypical Day Peak Day DynamicContent MissionCritical Record
Sign in 70/hr 210/hr Light High ?
Create new account 10/hr 15/hr Moderate Low ?
Search for flights 130/hr 180/hr Moderate Moderate ?
View flight booking 20/hr 30/hr Moderate High ?
Ans) business process---Sign-in, Business process-Search for Flights

46) Which option in the Analysis tool allows you to compare a measurement in a graph with other measurements during a specific time range of a scenario and view similar trends?
A. Drill Down
B. Apply Filter
C. Merge Graphs
D. Auto Correlate
Answer: D

47) Which Analysis graph details transaction response times as a function of load?
A. Transactions per Second
B. Average Transaction Response Time
C. Transaction Response Time Under Load
D. Transaction Response Time (distribution)
Answer: C

48) During analysis of a scenario, you realize that the throughput becomes flat as Vusers continue to increase. What is the likely cause?
A. a bandwidth problem
B. a database server problem
C. a web server connection problem
D. an application server connection problem
Answer: A

49) Which option in the Analysis tool allows you to see the results of two graphs from the same load test scenario in a single graph?
A. Drill Down
B. Apply Filter
C. Merge Graphs
D. Auto Correlate
Answer: C

50) Which Analysis graph shows the number of transactions against transaction response times?
A. Transactions per Second
B. Average Transaction Response Time
C. Transaction Response Time Under Load
D. Transaction Response Time (distribution)
Answer: D

51) In the Analysis tool, what allows you to modify the scale of the x-axis?
A. think time
B. granularity
C. event type
D. transaction hierarchical path
Answer: B

52) Which Analysis graph details the delay for the complete path between the source and destination machines?
A. MS IIS
B. Windows Resource
C. Network Delay Time
D. Time to First Buffer Breakdown
Answer: C

53) Click the Exhibit button.Which type of graph does the image in the exhibit represent?
A. Merged graph
B. Drill Down graph
C. Cross Scenario graph
D. Auto Correlated graph
Answer: C

54) What does the elapsed time in the Scenario Status window refer to?
A. the time that has elapsed from when all Vusers have finished Initializing
B. the time that has elapsed from when all Vusers were in the running state
C. the time that has elapsed from when you press the start Scenario button
D. the time that has elapsed from when the first Vusers entered the running state
Answer: C

55) You configure a scenario to start with a delay of <05:00:00> (HH:MM:SS) just before leaving from work. You return the next morning to find that the scenario did not run. Why would this happen?
A. You failed to save the scenario.
B. You failed to save the schedule.
C. You failed to connect to the load generators.
D. You failed to press the START SCENARIO button.
Answer: D

56) What provides you with the level of activity associated with each business process during each hour of a typical work day?
A. Conceptual goals list
B. Business process profile
C. Task distribution diagram
D. System configuration diagram

57) When would you need to perform path translation for a scenario execution?
A. When you use Storage Area Network (SAN) to store the scripts and results
B. When you can use the Universal Naming Convention (UNC) for accessing the shared network drive being used to store scripts and results
C. When the scripts and results are configured to be stored on the current Vuser machine
D. When the shared network drive being used to store results and scripts is mapped to a different drive letter on the Controller versus the Load Generator

58) You executed a load test using scripts running on load generators placed at various points on the network. You need to determine the response times by load generator for the scenario run. Which features (used independently) within the Analysis tool, can help you accomplish this? (Select two.)
A. Auto correlate
B. Merge graphs
C. Set filter
D. Cross with result
E. Drill down
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Hi...:) ...If any one found wrong answers plz... post your answers to administrator
Above inormation may help to the people who are appearing Loadrunner certification.

All the Best ..!!!!

11 comments:

  1. In my view the answer for Q#8 should be A, instead of D.

    ReplyDelete
  2. Those who suffer from how to get rid of acne.

    Tretinoin products Retin-A, Renova are the single best skin care line
    up. And we know what clogged pores become zits!

    ReplyDelete
  3. Thanks for finally talking about > "LoadRunner Certification Information & Sample Questions" < Loved it!

    my weblog: nail design ideas

    ReplyDelete
  4. Nice information about the load testing!!! I prefer Loadrunner automation testing tool to validate the performance of software application/system under actual load. Best Loadrunner training in Chennai | Loadrunner Training

    ReplyDelete
  5. Dear admin, The way you have explained the concept is mezmerizing. Thank you so much for sharing tis worth able content with us. The concept taken here will be useful for my future programs and i will surely implement them in my study. Keep blogging article like this.


    JAVA Training in Chennai | Best JAVA Training in Chennai | Android training in chennai

    ReplyDelete
  6. Thanks for sharing this information in here. As a fresher any one can also go for the below training programs.
    CCNA Training in Chennai

    ReplyDelete
  7. The future of software testing is on positive note. It offers huge career prospects for talented professionals to be skilled software testers. software testing course in Chennai | Software Testing Training in Chennai | Software testing course in Chennai

    ReplyDelete
  8. Q:16- Business Process

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Q:17- Transactions

    ReplyDelete
  11. Q:17- Transactions

    ReplyDelete

plz give ur comments !!!!!!